top of page
Search

101 deltagere!

Vi har nådd en viktig milepæl! 101 deltagere og 101 pårørende er nå med i studien. Tusen takk til alle dere som har takket ja, uten dere hadde det ikke blitt noen studie! Som dere ser under nærmer vi oss at vi får de første deltagerne til 2 års kontroll i juni. Det blir veldig spennende.


Takk også for alle deltagerne som har kontaktet oss og sagt at de synes det er kjekt å være med i studien, at kontrollene er hyggelige, og at det er fint å være med på å øke kunnskapen rundt behandling for mild kognitiv svikt.


I midten av april publiserte tidsskriftet BMC geriatrics en artikkel hvor de oppsummerte og sammenlignet kunnskap fra alle de største studiene som hadde brukt hjernetrening på datamaskin hos personer med lette hukommelsesutfordringer som bl.a. mild kognitiv svikt. Artikkelen i BMC geriatrics konkluderte med at man finner en treningseffekt ved hukommelsestrening ved mild kognitiv svikt på enkelte hukommelsesområder, men at mer forskning trengs for å fastslå dette sikkert. Vi synes artikkelen er spesielt spennende fordi de også har inkludert en av våre tidligere artikler fra for-prosjektet til REACT MCI.


Vi er glade for at vi har igangsatt denne studien for å kunne bidra til å øke kunnskapen om hukommelsesstyrkende behandling ved mild kognitiv svikt. De første resultatene fra studien vår forventes å være ferdig omlag 6 måneder etter at siste deltager er inkludert, for øyeblikket jobber vi på spreng for at vi skal nå 213 deltagere før sommeren i 2024.


Kjenner du noen som har fått diagnosen mild kognitiv svikt, og som har lyst til å delta i studien? Da er vi takknemlige dersom du forteller om studien, og om denne nettsiden. Under overskriften "Kan jeg bli med i studien" finnes informasjon om hvordan man kan bli med, også dersom man bor andre steder i Norge enn Arendal, Oslo, Bergen, Trondheim eller Bodø.Bildet viser et veikart over deltagerne i studien og hvor langt de har kommet. 100 deltagere og pårørende er inkludert, 52 har trent ferdig, 28 har gjennomført 12 måneders kontroll og første deltagere til 24 måneders kontroll  er ventet i juni 2023
Veikart over deltagerne i studien


34 views0 comments

Recent Posts

See All

Følg med 10 februar!

I høst fikk Geir og Susanne fra REACT MCI studien mulighet til å møte noen av deltagerne fra Demenskoret på NRK. Det var nyttig og spennende å høre deltagere og pårørendes råd rundt deltagelse i forsk

Comments


bottom of page