top of page
Search

Sommerferie, hjernehelse og trening

Deltagerne i REACT MCI er i forskjellige livsfaser. Noen er i full jobb, andre er utenfor yrkeslivet av forskjellige grunner og noen er alderspensjonister. Felles for alle deltagere, pårørende og for de av oss som driver studien er at vi gleder oss til sommer, varme og forhåpentligvis hyggelige feriedager.


De som trener i studien har ofte mange spørsmål rundt trening om sommeren, da det er vanskelig å få treningen på plass i hverdagen. Deltagerne trener som kjent ca 40 minutter daglig, 5 dager i uken i 5 uker. Det kan være vanskelig å få på plass med ferieplaner etc. Dette har vi stor forståelse for og noen løsninger på:

  1. Det er mulig å trene noe mindre i en uke eller to. Det innebærer å redusere treningen til 4 dager i uken, og dermed strekke treningsperioden over 6 uker. Dersom man kommer under denne treningsmengden kan vi ikke være sikre på at hjernen får nok trening til at vi kan oppnå effekt i studien. Det er fint om du informerer coachen din om dette.

  2. Det er mulig å utsette treningen til ferieperioden er over. Snakk med coachen din som tar kontakt med deg når du kan starte treningen. Dersom du ikke kan starte om sommeren er det fint om du angir når du kan starte, så retter vi oss inn etter dette.


Til alle dere andre som er ferdig med treningen, og følges videre i studien har vi selvsagt også noen råd. Sommerferie kan være så mangt, og for noen inneholder ferien dager eller uker hvor det blir mer stress en vanlig. Det er helt naturlig at man da også husker litt dårligere, uten at det betyr at hukommelsen egentlig har blitt ytterligere redusert. Hjernen er ikke spesielt glad i stress, være seg for mye varme, for mange mennesker, eller stress generelt og hjernen kan da reagere med å midlertidig redusere hukommelsen. Dette kan skje hos alle når man er stresset, også hos personer som ikke har en endret hukommelse. Det kan derfor være lurt å gi seg selv litt tid og rom til å få en og annen hvil i strevsomme perioder, fordi man da får det bedre generelt.


Riktig god sommer til alle!


82 views0 comments

Recent Posts

See All

Følg med 10 februar!

I høst fikk Geir og Susanne fra REACT MCI studien mulighet til å møte noen av deltagerne fra Demenskoret på NRK. Det var nyttig og spennende å høre deltagere og pårørendes råd rundt deltagelse i forsk

コメント


bottom of page